Studija

Nuo 1980 metų domiuosi garso kūrimo, modeliavimo būdais, analoginio garso sinteze. Išanalizavus vibracinių technologijų kūrimo istoriją ir kitų inžinierių pasiekimus 2017m. kilo mintis pritaikyti šias žinias ne tik muzikavimui, bet ir žmonių sveikatinimui, energetiniam harmonizavimui. Savo laboratorijoje ir studijoje eksperimentuoju su įvairiomis technologijų konfigūracijomis, garso kūrimo šaltiniais, siekiant ne tik teikti sveikatinimo ir harmonizavimo paslaugą, bet ir sukurti visiems prieinamus vibroakustinės terapijos įrenginius.

Tuo tikslu studijai sukomplektavau įrenginius su labai įvairiomis funkcijomis, plačiu dažnių ir galios diapazonu, galimybe jungti kuo įvairiausius garso šaltinius. Todėl, skirtingai nuo pasaulyje egzistuojančių komercinių įrenginių, pritaikytų tik garso vibroakustinei terapijai, mūsų studijoje įmanoma sukurti žymiai platesnio spektro ir galingesnes vibracijas nuo 0 iki n00 000 Hz, t.y. pavyzdžiui, imituoti žemės drebėjimą, dramblių baubimą ar sukurti mums negirdimus gyvūnų ir gamtos garsus, juos stebėti ir kontroliuoti prietaisais. Todėl studija galėtų pasitarnauti ir medicininiams moksliniams tyrimams.

garso sintezės įranga

Sistemą sudaro:

  • vibroakustinis gultas (stalas) su itin galingomis žemo dažnio akustinėmis sistemomis, šildomu sakraliniu paviršiumi,
  • Mac kompiuteriai su erdvinio garso akustinėmis sistemomis,
  • planšetinis kompiuteris operatyviam programavimui ir procedūros valdymui,
  • įvairūs muzikinių įrašų atgaminimo ir garsų sintezavimo įrenginiai,
  • garsu valdomi prožektoriai foninei estetinei spalvų terapijai,
  • media projektorius vaizdų projekcijoms ir garso vizualizacijai,
  • įžeminimo rankenos,
  • realiame laike veikianti garso vizualizavimo programa “Cymatic”,
  • įvairūs matavimo prietaisai garso parametrų kontrolei ir kt.

Šio studijos komplekso pagalba atliekama 30 arba 60 min. trunkanti individuali vibroakustinė muzikinė terapija, atsipalaidavus gulint prietemoje ant terapinio gulto. Relaksuojantys garsai ir harmoningos malonios vibracijos jaučiamos ne tik ausimis, bet ir (tai ir yra svarbiausia) – visu kūnu. Kiekvienas terapijos seansas bus kaskart vis kitoks, parinkus vis kitą programų rinkinį, be to, terapijos metu naudojami „pragrojimai“ analoginių ir skaitmeninių garsų sintezatorių bei tradicinių (Himalajų dubenų, krištolo indų, Didgeridoo ir kt.) instrumentų garsais. Pageidaujantiems esame pasirengę pasikviesti kitų energinės medicinos sričių specialistus (api-, aroma-, bio-, terma- ir kitų sričių ekspertus).

Mūsų metodai yra pagrįsti daugeliu garso ir muzikos fizinio, emocinio, psichinio ir dvasinio poveikio tyrimais visame pasaulyje, pagrinde naudojant JAV Sound Healing Center vadovo David Gibson garsinius takelius ir metodikas, terapeuto Jonathan Goldman kursų medžiagą bei terapeuto John Donohue Bio-Sound Healing metodiką, papildant jas savo laboratorinių eksperimentų eigoje sukurtais analoginių ir skaitmeninių sintezatorių garsais. Kartu naudojame ir senovinius metodus (Himalajų dubenų garsai, aromatiniai aliejai, sauna, šviesa ir spalvos, cigunas, bičių produktai ir kt.), nes pastebėjome, kad jie yra labai veiksmingi ir kuria sinerginį sveikatinimo efektą.

Mūsų studijoje naudojamos garso kūrimo ir poveikio technologijos, kurios sukuria specifinį fiziologinį, psichinį, emocinį ir dvasinį poveikį, t.y. mes naudojame:

  • archetipinius dažnius ir specifinius derinimus, esančius harmonijoje su natūraliomis gamtos sistemomis,
  • muzikinius intervalus, sukuriančius skirtingas sąmonės ir pasąmonės būsenas,
  • muzikinius rėžimus, sukuriančius specifinius jausmus ir emocijas,
  • specifines melodines struktūras, sukuriančias gilų psicho-emocinį efektą,
  • ritmą ir tempą, turinčius įtakos širdies ritmui, smegenų bangoms, kvėpavimo dažniui ir galvaninei odos reakcijai (odos elektriniam laidumui),
  • binauralinius dažnius, skirtus smegenims paveikti Delta, Teta, Alfa ir Gama diapazonuose,
  • įžeminimo procedūrą, skirtą elektrostatiniam krūviui panaikinti, parazitiniam aplinkos elektromagnetiniam laukui kūne eliminuoti ir trūkstamų neigiamų elektronų pasipildymui laisvųjų radikalų neutralizavimui,

Individuali asmeninė terapija atliekama pagal šiuolaikinius akustikos reikalavimus įrengtose patalpose su oro kondicionavimo, jonizavimo ir ozonavimo sistema, palaikant komfortišką temperatūrą ir drėgmę.

Jei atvykote su partneriu, kol vienas mėgausis procedūra, kitas tuo metu galės pasinaudoti Šiatsu masažo kėde, vibracine platforma, išbandyti aromaterapijos rinkinį, atsigerti arbatos ar tiesiog pabūti muzikos fone.